Connan Mockasin

Начало мероприятия: 11.08.2019 20:00

Место: ЮБК

Адрес: Киев, Труханов остров

Цена билетов: от 740.00 до 820.00 грн.

Концертне агентство HMG та музичне видання Comma представляють.
 
Connan Mockasin вперше виступить в Україні — зустрічайте наймилішого музичного генія з Нової Зеландії
 
Його теплий, м’який котячий голос і оригінальний гітарний стиль у купі з чарівливою дивакуватістю дають такий ефект, що неможливо пройти повз. Саме тому до фан-клубу артиста швидко увійшли Radiohead, Джеймс Блейк, Шарлотта Генсбур, Tyler, The Creator, Мак Демарко, Beck, MGMT та інші. Тепер ваша черга. 
 
Коннан зростав у маленькому пляжному містечку на березі океану в Новій Зеландії, де й записав свій перший альбом «Forever Dolphin Love» (2010) — психоделічну приджазовану історію про чоловіка, який закохався у меланхолійного дельфіна. Хлопець взагалі не хотів показувати комусь свою музику, але мама змусила. Зі швидкістю тихоокеанських хвиль почали надходити пропозиції співпраці з усього світу, і два роки потому Коннан Мокасін вже гастролював по Австралії та Новій Зеландії разом із Radiohead. 
Другий альбом «Caramel» (2013) записаний у готельній кімнаті у Токіо. Це іронічно-сексуальна мильна опера під ритм-енд-блюзові ритми і густий гітарний кисіль. The Guardian назвав реліз «тріповим мутованим соулом», порівнявши з платівкою Баррі Вайта під кислотою або романтичною комедією, дії якої розгортаються на Марсі. На цьому етапі Мокасін став новозеландським скарбом, а на його концертах почали відбуватися дива — то Мак Демарко у білявій перуці стане на бек-вокал, то Джеймс Блейк приєднається до джему.
У 2018 році Коннан Мокасін представив третій альбом «Jassbusters» та пов’язаний з ним аматорський фільм «Bostyn n’ Dobsyn» про гурт музичних вчителів-невдах. Цю історію артист почав вигадувати разом з друзями ще у школі, щоб вона розквітла більш ніж 20 років потому.
За розмазаними гітарними партіями Коннана одразу і не скажеш, що він захоплювався Джимі Хендріксом. Проте коли вслухаєшся, особливо наживо, розумієш: музикант вигадав власну манеру, чуттєву, витончену, за якою він моментально впізнається. 
Зараз Коннан мешкає у Токіо з партнеркою і моделлю Playboy Хіромі Ошимою та дає інтимні, сповнені добра і любові концерти по світу, надаючи перевагу мальовничим локаціям — дах будинку в Окленді, старий кінотеатр у Берліні, ботанічний сад у Вільнюсі, а тепер і Южный Берег Киева.
 
Концерт приурочений до 5-річчя музичного видання Comma. Щороку редакція відзначає річницю особливою подією, часто в партнерстві з локальними промоутерами. Раніше це були фестиваль нової музики на Контрактовій Площі, перший український концерт Warhaus, сценічний дебют київського артиста Monoconda, а тепер — вечір з одним із найцікавіших музичних героїв нашого часу.