Jazz Arsenal - Tall Guy Remez Quartet

Начало мероприятия: 09.08.2019 20:00

Место: Мистецький арсенал

Адрес: Киев, вулиця Лаврська, 10-12

Цена билетов: от 350.00 до 450.00 грн.

9 серпня на літній сцені комплексу Мистецький Арсенал прозвучать хіти Сема Кука у виконанні Tall Guy Remez Quartet.
 
Соул як жанр популярної музики своїм корінням глибоко йде в афроамериканську історію і культуру. Для того щоб викласти всю історію, потрібна була б як мінімум ціла стаття. Але якщо коротко, вся кухня музики соул зводиться до наступного: візьміть 2 чайні «ритм-енд-блюзу», додайте дрібку «Євангеліє» і змусьте великого Рея Чарлза все це перемішати. Власне, Чарльз, будучи, мабуть, набагато більше світською людиною, ніж безліч його сучасників, заспівав знамениту молитву «My Jesus is All the World to Me», замінивши слова і поклавши їх на ритміку ритм-енд-блюзу. Вийшла пісня «I've Got a Woman», з якої і починається історія соул ...
 
Вплив Сема Кука на соул і популяризацію музики в цілому переоцінити неможливо. Всі титани музики соул - Арета Френклін, Ел Грін, Стіві Уандер, Марвін Гей, Смокі Робінсон - всі говорять про нього, як про вчителя. А людина, яка придумала вислів «ритм & блюз», продюсер Джеррі Векслер, називав його «безперечно найбільшим з співаків, що коли-небудь жили на землі».
 
Не менш важливим є і той факт, що Сем Кук був одним з перших сучасних чорношкірих виконавців і композиторів, які зайнялися діловою стороною музичного бізнесу, заснувавши звукозаписну і видавничу компанію в якості розширення своєї кар'єри співака і композитора.
 
«Сем Кук є найважливішим співаком в історії соул-музики - її винахідником і найбільш популярним і любленим виконавцем, причому не тільки серед афроамериканців, а й серед білих» 
- Allmusic
 
У цей вечір знамениті композиції Сема Кука виконає Tall Guy Remez Quartet:
 
Олександр Ремез - вокал, гітара 
Ердем Тонгюч - клавіші 
В'ячеслав Краснопільський - контрабас 
Олексій Філіппенко - барабани
 
Відчуйте цей легкий південний настрій, де змішалися бразильські ритми, мелодії госпел і гармонії безтурботної поп музики 50-60-х. 
І знайдете знайомі пісні від яких не змогли відмовитися і сучасні виконавці. 
Чекаємо вас 9 серпня в 20:00 на літній сцені комплексу Мистецький Арсенал.