Подорож у світ гармонії

Начало мероприятия: 18.05.2019 19:00

Место: ДК Милиции

Адрес: Харьков, Совнаркомовская 13

Цена билетов: от 50.00 до 75.00 грн.

Диригент з Китаю ЯНЬ ЯН і Молодіжний академічний симфонічний оркестр «Слобожанський» представляють концертну програму - «Подорож у світ гармонії»!
 
ЯНЬ ЯН - головний диригент невеликого за китайськими мірками міста Вуху (7 млн. Жителів). У Китаї він його імя широко відоме, завдяки успішним виступам з оркестрами Пекіна, Гонконгу, Шеньчженя, Чанши.
Соліст - Ігор ЧЕРНЯВСЬКИЙ (скрипка) - дипломант міжнародного конкурсу «Золота осінь» (Італія), володар перших премій міжнародного конкурсу імені Прокофєва в номінаціях камерний ансамбль і квартет. Викладач Харківської консерваторії. Соліст Харківської обласної філармонії. Ігор Чернявський постійно запрошується до складу журі всеукраїнських та міжнародних конкурсів, а також для проведення майстер-класів в училищах і музичних школах.
 
У програмі прозвучать визнані шедеври європейських композиторів - Концерт №5 для скрипки з оркестром Вольфганга Амадея Моцарта і Симфонія №5 Дмитра Шостаковича, а відкриє концерт твір китайського автора Лю Тешань Мао Юай - «Танцювальна музика народу Яо».
 
Свій Концерт №5 для скрипки з оркестром ля мажор, Моцарт створив в 19 років. Він вважається останнім і самим знаменитим, а також найбільш складним і масштабним з скрипкових концертів композитора. Симфонію № 5 ре мінор, Шостакович написав всього за кілька тижнів, в 1937 році. У цей непростий час композитор зазнає переслідувань, і тільки світова популярність вберігає його від репресій. Але саме тоді, він створює твір, головна ідея якого - утвердження оптимізму як світогляду.
 
Запрошуємо вас провести травневий суботній вечір з академічним молодіжним оркестром. Здійснити подорож в дивовижний світ гармонії, краси ы добра, доторкнутися до справжнього мистецтва, у виконанні справжніх майстрів.
 
ЗВУК ЖИВИЙ!