Презентація художнього альбому - Євген Кріп

Начало мероприятия: 25.01.2019 11:00

Конец мероприятия: 15.03.2019 17:00

Место: Брей-Сlub

Адрес: Киев, Андріївський узвіз, 3

Євген Кріп – надзвичайно талановитий і самобутній український художник. Вже за своїм походженням Кріп символізує «соборну» Україну: його мати - з-під Чернігова, а батько – з-під Львова. Народився майбутній художник в Жовкві, де за легендою прийшов у світ Богдан Хмельницький, де викладав Іван Крип`яке вич, і де існувала традиційна школа іконопису. 
 
Тому не дивно, що на його творчості помітно позначились багаті традиції української культури. 
У Львівському інституті декоративно-прикладного мистецтва Євген Кріп дістав гарну професійну освіту під керівництвом свого улюбленого вчителя,  культового для Львова художника – Романа Сельського. 
 
Разом з тим Кріп – гостросучасний художник зі своїм яскраво вираженим обличчям. Він сміливо і рішуче відходив від штампів, від усього звичайного, домінуючого у тогочасному радянському мистецтві. 
 
Його творчість змінюється разом з часом і складає декілька періодів від реалізму до абстракціонізму. Та у якому б жанрі не працював художник, його твори незмінно привертають увагу в Чернігові. Живопис Кріпа – це немов оазис у місцевому художньому заповіднику радянських часів. 
Окреме місце у творчості Кріпа займають монументальні розписи. Надзвичайно цікавими є розписи в Ніжинському педагогічному інституті, присвячені Миколі Васильовичу Гоголю. 
 
У 2012 році Кріп створює свій знаменитий триптих, у якому він намагається привернути увагу до трьох видатних українців – Казиміра Малевича, Олександра Архіпенка та Марії Примаченко. 
 
Невід`ємною складовою творчості Кріпа є графіка. Його рисунки на рівні зразків європейського мистецтва. 
Творчість Євгена Кріпа надзвичайно різноманітна і дуже цінна. Його мистецтво неповторне. Він належав до тих Дон Кіхотів, що намагаються змінити цей свят на краще.